Tasty Treats

Warme appeltaart wraps

Appeltaart is altijd een fantastisch idee, laat ik nou net een receptje hebben met exact die hemelse smaak en minder calorieën! Super simpel te maken, dus geen uren wachten op de smaak van appeltaart. 

 

 

 







Ingrediënten: (voor 4 wraps)

- 4 kleine tortilla's 
- 3 appels
- 2 el suiker
- 1 tl kaneel
- 1 tl olie of boter om in te bakken
- 1 tl olie om, de ovenschaal mee in te vetten


TIP:
Gebruik Pam Spray in plaats van Olijfolie of boter, hier zitten namelijk ontzettend veel calorieën in waar de meeste mensen niet bewust van zijn. Pam Spray is overigens caloriearm! 


Bereidingswijze:
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Doe de appels met de suiker en het kaneel in een kommetje en roer totdat alles goed gemengd is. Doe de olie of boter in een pan en laat smelten op middelhoog vuur. Voeg de appels toe en bak totdat deze zachter zijn en de suiker met kaneel een stroperig geheel is geworden. Leg de wraps op een bord en verdeel de warme appels over de wraps. Zorg ervoor dat de appels aan een kant van de wraps liggen zodat je ze makkelijk kan oprollen. Leg de opgerolde wraps voor 5-10 minuten met de vouw naar beneden in een ingevette ovenschaal in de oven. 

Calorieën:
Deze overheerlijke wraps bevatten per stuk ongeveer 200 calorieën. Absoluut de moeite waard dus!


Bananencake met blauwe besjes

De combinatie van cake, banaan en blauwe besjes tovert toch een smile op je gezicht.. in mijn geval wel! Deze bananencake is heerlijk als tussendoortje of als ontbijt met je favo yoghurt on the side! 

 

Ingrediënten: 
- 100 gr speltmeel
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 80 gr eiwitpoeder
- 150 gr blauwe bessen (diepvries)
- 2 tl bakpoeder
- 2 el cacaopoeder


Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het meel, de bananen, eieren, eiwitpoeder, bakpoeder en cacaopoeder in een beslagkom en mixen maar! Roer vervolgens de (ontdooide) blauwe bessen door het beslag heen. Giet het beslag in een met bakpapier bekleedde cakevorm en zet in de oven voor 20-25 minuten op 180 graden. Voilà, je bananencake is klaar. verpak hem in folie en bewaar in de koelkast voor 3 dagen, in de vriezer is hij zo'n 2 maanden lekker!


Calorieën: 
Als je de cake verdeeld in twaalf plakjes dan bevat elk stukje 100 calorieën. 


Speculaas cake

Het hoeft niet per se december te zijn om de smaak van kruidnoten te proeven. Deze verantwoorde speculaas cake haalt gelijk sinterklaas in je naar boven. Deze cake kan ook heel gevaarlijk zijn, want je kan er van blijven eten! Zeker de moeite waar in ieder geval.


Ingrediënten:
 
- 450 gr zelfrijzend bakmeel
- 400 gr donkere basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 zakje vanille suiker
- 1 el honing
- 1 glas water (250 ml)
- koek en speculaas kruiden (zelf op smaak brengen)


Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe alle ingrediënten samen in een beslagkom en mix dit geheel met een mixer. Giet het beslag in een ingevette of met bakpapier bekleedde cakevorm en zet deze in de oven voor 60 - 90 minuten. Ik persoonlijk vind het lekker als de korst een beetje krokant is, dus bij mij zat de cake 80 minuten in de oven. Als de cake nog niet goed is binnen deze tijd verhoog de temperatuur van de oven dan vooral, NIET, maar wacht even iets langer en houd even goed in de gaten. 


Calorieën:
Als je deze cake in 12 stukjes snijd zijn het ongeveer 75 calorieën per plakje. 


Choco peanut crisp

Voor pindakaas liefhebbers gaat dit echt een guilty pleasure zijn. Duik voor 20 minuutjes de keuken in en daarna is geduld een schone zaak. Ik raad aan om ze in de ochtend te maken zodat je in de avond volledig kunt genieten! 


Ingrediënten: (voor 6 
crisps)
- 12 ontpitte dadels
- 3 el pindakaas met stukjes noot

- 3 tl cacaopoeder
- 150 ml amandelmelk
- 1,5 el kokosolie 
- 2 el cacao nibs
- 3 rijstwafels


Bereidingswijze: 
Smelt de kokosolie 30 seconden in de magnetron. Doe de dadels, pindakaas, cacaopoeder, amandelmelk en kokosolie in de blender en mix tot een grof geheel. Er blijven stukjes in zitten en het wordt geen glad geheel, dus twijfel vooral niet als je een kleverige bol met stukjes in je handen hebt. Kneed het beslag tot 6 vormpjes die jij leuk vind. Strooi op een bord de cacao nibs en leg de vormpjes om en om met beide kanten in de cacao niks zodat ze eraan blijven plakken. Breek als laatste de rijstwafels in ongeveer even grote stukjes als de deegvormpjes. Zet ze vervolgens in de vriezer voor een aantal uurtjes. Daarna kun je smullen! 


Calorieën: 
Er zitten 135 calorieën in een crisp. Ook lekker bij de Koffie!


Brownies van dadels & walnoten

Deze brownies zijn zo ontzettend lekker! Geen overdreven chocoladesmaak, maar wel lekker smeuïg van binnen en een zeer aanwezige walnoten smaak, i love it! Zeker het proberen waard dus. 


Ingrediënten: 
- 250 gr ontpitte dadels 
- 200 ml zonnebloemolie 

- 2 eieren
- 75 gr speltmeel
- 75 gr cacao poeder
- 2 tl bakpoeder 
- snuf zeezout
- 75 gr walnoten
- topping naar keuze 

Bereidingswijze:
 
Leg de dadels voor 20 minuten in een bak met water. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak of breek de walnoten in grove stukjes. Meng de eieren, dadels en zonnebloemolie in een blender of met een mixer. Ik had eerst alles in de blender gedaan, maar omdat bij de volgende stap nog meer erbij doet was de blender helaas te klein. Vervolgens heb ik alles in een beslagkom gedaan en met de mixer gemixt. Als eieren, dadels en zonnebloemolie gemixt zijn kan het smeltmeel, cacao, bakpoeder en zout erbij. Mix dit vervolgens tot een glad beslag en roer ten slotte met een lepel de walnoten erdoor. Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel het mengsel daarin. Het mengsel is super plakkerig en dus best lastig om erin te krijgen, houd daar rekening mee. De bakvorm mag voor 30 minuutjes de oven in, laat daarna voor 10 minuten in de oven afkoelen. Haal de bakblik uit de oven en haal gelijk de brownie eruit, leg deze op een rooster. Vervolgens kun je beginnen aan een topping naar keuze, dit hoeft uiteraard niet als je dat niet wilt. Ik koos voor 50 gram gesmolten Ruby's chocolade (roze chocolade). 



Calorieën: 
Ik heb uit dit beslag 20 stukjes brownie kunnen halen, dit is ongeveer 200 calorieën per stukje. LET OP: deze calorieën zijn berekend ZONDER topping. 


Wafels!

Wafels behoren uiteraard tot mijn favo foodies! Dit recept is van mijn overgrootoma met een eigen twist. Er bestaan honderden wafel recepten.. zachte wafels, harde wafels, wafels gemaakt van bananen en ga zo maar door. Ik persoonlijk vind dat je van de smaak van een wafel moet kunnen genieten. Mij maak je dus absoluut niet blij met een suffe wafel die een beetje naar banaan smaakt en geloof mij maar: ook daar zitten meer dan 100 calorieën in. Dus mijn tip: eet ergens een boterham minder op de dag zodat je verantwoord kunt genieten van deze heerlijke wafel. Mocht je uit dit recept minder wafels halen dan IK (en dus grotere maken dan deze)? geniet dan volop van een halve wafel! Balance is the key. 


Ingrediënten: (ongeveer 20 medium harde wafels)
- 500 gr zelfrijzend bakmeel

- 250 gr witte bastardsuiker
- 250 gr boter (ik had plantaardige boter om het recept lactosevrij te maken)
- 2 tl vanille extract
- 3 eieren

Bereidingswijze: 
Doe de boter voor 20-30 seconden in de magnetron zodat deze fijn kneedbaar is. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom en dan kan je beginnen met kneden. Bij dit recept heb je geen mixer nodig, alles gebeurd met de handen. Na een kwartiertje goed kneden is het tijd om bolletjes te maken van het beslag. Afhankelijk van hoe groot jij je wafels wilt ga je de balletjes kneden. Ik had middelgrote wafels en best wel kleine balletjes, test dus even uit! Als je hiermee klaar bent kun je het wafelijzer aanzetten en invetten met olie. Als je na een paar rondes merkt dat de wafels een beetje gaan plakken is het tijd om opnieuw in te vetten met olie. Succes met bakken! 



Calorieën: 
Deze heerlijke wafels bevatten slecht 230 calorieën. 


Choco spelt cookies

Na heel veel verschillende koekjes gemaakt het te hebben is dit tot nu toe mijn favoriet! Lekker makkelijk te maken, de smaak van chocolade en zeezout vind ik echt enorm lekker. Dus: zeker een keertje maken deze! Ik haalde hier 13 koekjes uit. 


Ingrediënten: 
- 150 gr speltmeel
- 25 gr cacaopoeder

- 1 tl bakpoeder
- snuf zeezout
- 100 gr boter op kamertemperatuur
- 50 gr kristalsuiker
- 1 ei
- 1/2 tl vanille extract


Bereidingswijze: 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een kom en doe daar het cacaopoeder, speltmeel, bakpoeder en zeezout in, roer dit heel goed door elkaar. 

Pak een andere kom en klop daar de boter met de suiker zacht in totdat het een romig mengsel is. Klop daarna het ei en vanille extract erdoor. Vervolgens gaat de kom met de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en kneed tot slot het beslag met je handen door elkaar. Nu kan het leukste werk gaan beginnen, de vormpjes maken! Ik heb hier vormpjes voor gebruikt, maar je kunt ook balletjes ervan maken en daarna plat duwen totdat het een soort van rondje is. Leg ze in de oven voor ongeveer 20 minuutjes (afhankelijk van de dikte). 


Calorieën: 
Ik dacht in eerste instantie dat deze koekjes vrij calorierijk zouden zijn, maar dit viel gelukkig heel erg mee. Ik had 13 dikke koekjes van ongeveer 100 calorieën per stuk. Ze zijn ook vrij machtig dus na 1 koekje ben je ook echt voldaan. Ik tenminste wel :)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.