Booming Breakfast

Spelt pannenkoekjes 

Begin de dag met deze pannenkoekjes voor een perfecte start van je dag. Deze spelt pannenkoekjes zijn een van mijn favoriete pannenkoekjes. Genieten van een pure pannenkoeksmaak zonder dat ze slecht zijn. Dit recept is voor 1 persoon, je haalt er ongeveer 6 mini pannenkoekjes uit. Enjoy!

 

 

 

 

Ingrediënten:
- 55 gr speltmeel
- 1 ei
- 1 eiwit

- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl honing
- 1 tl vanille suiker 
- 0,5 tl vanille extract
- 60 ml (ongezoete) sojamelk
- 1 tl kokosolie


Bereidingswijze:
Meng met een mixer het speltmeel, het eigeel van 1 ei, bakpoeder, kaneelpoeder, honing,  vanille suiker, vanille extract en de sojamelk in een kom tot een glad beslag. Klop in een andere kom de 2 eiwitten stijf en meng voorzichtig met een spatel door het beslag zodat er een luchtig beslag ontstaan. Bak in kleine hoopjes van 3 in een koekenpan met 1 theelepel kokosolie op laag vuur. Het duurt een tijdje voordat ze omgedraaid kunnen worden, wacht totdat de bovenkant een beetje droog wordt. 


Tips voor toppings:
Appel in schijfjes snijden en in de pan bakken met een beetje kaneelpoeder. Om het plaatje helemaal compleet te maken top je de pannenkoeken af met wat schenkstroop. 


Calorieën:
In het basisrecept van de spelt pannenkoekjes voor 1 persoon (6 mini pannenkoekjes) zitten 420 calorieën. LET OP: Deze calorieën zijn dus ZONDER de topping. 


 

Frozen fruitbowl

Dit is de meest simpele en tevens de lekkerste smoothie bowl ooit. Als de temperaturen weer naar de warme kant gaan kan ik deze bowl iedere dag eten, het blijft een feestje! 

 

 

Ingrediënten
- 200 gr Melkunie kwark framboos
- 75 gr diepvriesfruit (rood)
- 1 dopje Slimpie naar keuze


Bereidingswijze:

Doe de Melkunie kwark, het diepvriesfruit en de Slimpie in een keukenmachine en mix tot dat alles een glad geheel is. Zo simpel kan het zijn dus!


Tips voor toppings: 
Ik persoonlijk vind het altijd heerlijk als er een krokante bite in zit. Cruesli vind ik ontzettend lekker, maar aangezien dit veel calorieën bevat neem ik hier maar 20 grammetjes van. Je kunt ook kiezen voor 100% durum gepoft! Dit lijkt op de basic Kellogg's die we allemaal wel kennen van vroeger. Hier zitten heel weinig calorieën in, zorgeloos genieten van krokant dus! Vers fruit en een blokje pure of proteïne chocolade doet het altijd goed. 


Calorieën:
Het basisrecept van deze overheerlijke frozen fruitbowl bevat 175 calorieën. LET OP: Dit is ZONDER topping. 


Chocolate party

Voor de chocolade liefhebbers! Dit heerlijke kommetje geluk heeft dezelfde structuur als het recept hierboven, maar dit keer een chocoladebom. Ik maak het liefst van een smoothie een smoothie bowl, omdat ik er nog meer van geniet als ik het met een lepel kan lepel eet dan dat ik het drink. 

Ingrediënten: 
- 2 el cacao poeder

- 1/3 scoop eiwitpoeder (chocolade)
- 2 dadels
- 75 gr diepvriesfruit
- 200 ml amandelmelk
- 0,5 glas water


Bereidingswijze: 
Doe alle ingrediënten in de blender en mix totdat alles een vloeibaar geheel is. 
Top af met wat jij lekker vind! Ik koos voor de Durum gepoft 100%.



Calorieën: 
Deze chocolade smoothie bowl bevat 190 calorieën. LET OP: deze calorieën zijn berekend zonder topping. 


Aardbei & banaan smoothie

Dit is mijn favoriete smoothie combinatie! Aardbei samen met banaan vind ik sowieso heel lekker, maar de 2 dadels maken het geheel echt af! Uit dit receptje haal je 2 glaasjes. Geniet ervan samen met je vriend of vriendin, maar nog veel beter: deel met niemand :)

Ingrediënten: (voor 2 glaasjes)
- 1 kleine banaan (de avond van te voren ZONDER schil invriezen)
- 150 gr bevroren aardbeien

- 2 dadels
- 1 scheutje slipmie framboos
- 150 ml amandelmelk
- 50 ml water


Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in de blender en mixen maar. that's it!


Calorieën: 
Deze overheerlijke smoothie bevat 165 calorieën. 


Yoghurt bowl met warme appel & choco

Dit is echt een traktatie in de ochtend! Warme appel in combinatie met chocolade doet het heel goed. Spendeer 5 minuutjes van je ochtend aan het bereiden van dit verrukkelijke kommetje. it's worth it!

Ingrediënten: 
250 ml magere yoghurt
- 1 appel
- snufje kaneel
- 1 el dadel vijgen en amandelmix 
- 1 blokje Prozis zero chocolade 
- cacao nibs (optioneel)


Bereidingswijze: 
Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de appel in blokjes en de chocolade fijn.

Doe in een kommetje de appel, dadel vijgen en amandelmix en de kaneel en plaats dit in de oven voor circa 5 minuten. Pak een diep bord, schenk daar de yoghurt in en strooi aan de rand het fijn gesneden blokje chocolade. Haal het andere kommetje uit de oven en laat dit 5 minuten afkoelen. Vervolgens strooi je het appel mengsel over de yoghurt. Als laatste kunnen eventueel cacao nibs worden toegevoegd. 


Calorieën: 
Dit ontbijtje bevat 285 calorieën. 


Verrukkelijk Notenbrood

Geen grote of uitgebreide ontbijter? Dan is dit heerlijke notenbrood wellicht iets voor jou. Snijd er een plak vanaf en je kunt beginnen met smullen. Als je het stukje notenbrood vlak voor het eten in de oven warmt heb je een hele verse en warme smaak! Zo kun je dit notenbrood makkelijk een week bewaren. ideaal als super snelle hap in de ochtend of als tussendoortje. let wel op: het geeft je een extreem verzadigend gevoel!  


Ingrediënten:
- 250 gr speltmeel

- 200 ml (amandel)melk

- 2 eieren
- 1 el honing
- 2 el appelstroop 
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl koek/ speculaaskruiden
- kaneel
- snuf (zee)zout
- 0,5 el kokosolie
- 1 handje fijn gehakte notenmix als toplaag*


Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in met olie of boter en leg daar een velletje bakpapier in. Doe alle ingrediënten bij elkaar in ene kom en mix dit geheel tot een glad beslag. Schenk het beslag in de cakevorm en zet het voor 25 minuutjes de oven in. Dit is bij iedere oven anders, dus ik zou af en toe even met een prikker checken of deze er (bijna) droog uitkomt. Als de prikker nog een beetje vochtig is zit je goed, anders wordt de cake namelijk al snel te droog. Succes! 



Calorieën:
Dit notenbrood is extreem laag in calorieën. In het totale notenbrood zitten ongeveer 1500 calorieën. Ik had het in 12 plakken verdeelt, dan kom je uit op slechts 125 kcal per plak. verantwoord genieten! 


Pruimen & Banana Mug Cake

Een grote mok gevuld met een warme cake als ontbijt. Perfect begin van de dag als je het mij vraagt. smeuïg, zacht, de smaak van banaan, I love it. 5 minuutjes werk en je kunt eindeloos variëren naar eigen wens!

Ingrediënten voor 1 persoon:
- 1 ei
- 1 banaan
- 4 el havermout (ik had glutenvrije havervlokken)
- kaneel en/of koek en speculaaskruiden naar wens
- 1 tl honing
(basis)
Als extra toevoeging koos ik:
- 1/2 pruim

Bereidingswijze:
Pak een grote mok en vet deze in met wat olie. Klop het ei in de mok tot dat alles goed gemengd is. Prak een banaan met een vork tot puree. Doe de bananenpuree bij het ei en roer het mengsel goed door elkaar
. Voeg de kruiden en havermout toe, roer nog eens goed door het geheel. In principe is de basis voor de mug cake nu klaar. Optioneel kun je zelf een stukje fruit toevoegen; ik ging voor een halve pruim. Plaats de mok in de magnetron op 900 watt voor 3 tot 3,5 minuten.

Calorieën:
De basis voor deze mug cake (dus zonder de pruim) is 313 
calorieën.


Rood Fruit Havermoutje

Nadat ik 100 verschillende havermout papjes geprobeerd had die tegen vielen, had ik de moed bijna opgegeven. Gelukkig bijna... want toen probeerde ik dit receptje, zo zo zo lekker! Ik ontbijt er inmiddels om de dag mee. Variatie is belangrijk, vandaar dat ik er niet iedere dag mee ontbijt, maar om de dag. Ik ben echt geen fan van melk! Bij dit havermoutje proef je de melk dus ook gelukkig niet. Een heerlijk zoet, voedzaam & warm feestje in een kommetje!

Ingrediënten: 
- 25 gr havermout
- 175 ml (amandel)melk
- Kaneelpoeder naar wens
- Speculaaskruiden naar wens
- 1 el (riet)suiker
- 60 gr bevroren rood fruit

Bereidingswijze:
Pak 2 pannetjes: een pannetje voor de havermout en de melk en eentje voor de suiker en het bevroren fruit. Zet het pannetje met het fruit en de suiker op middelhoog vuur en laat dit rustig warm worden.  Doe de havermout met de melk in het pannetje op middelhoog vuur, zodra de belletjes tevoorschijn komen zet je het vuur laag. Blijf goed roeren. Voeg de kaneelpoeder en speculaaskruiden toe en roer nog eens door de havermout. Doe de havermout in een schaaltje en giet daarover het fruit....Smullen maar! Oh ja, toppings zijn ook aan te raden. Ik deed er een theelepel pindakaas door, yummy!

Calorieën: 
Dit ontbijtje bevat 228 calorieën. Ik zit er zeker 4 uurtjes vol van! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.