Delicious Diner

Buddha bowl

Mijn favoriete groenten en fruit in een kommetje! Als jij net als ik ontzettend dol bent op avocado en mango moet je deze zeker een keer proberen. Het leuke aan een Buddha bowl is dat je alles kan mixen en matchen en dus je eigen favoriete ingrediënten in een maaltijd kan eten. Eat the Rainbow! 

Ingrediënten (voor 1 bowl):
- 125 gr zilvervliesrijst
- 100 gr kikkererwten
- 50 gr mango
- halve avocado
- 75 gr geraspte wortel
- 50 gr soja boontjes
- hummus en/of Sriracha
- paprikapoeder
- knoflookpoeder


Bereidingswijze:
Bereid de zilvervliesrijst volgens de verpakking en laat afkoelen. Rooster de kikkererwten in een pan (zonder olie) met paprikapoeder en knoflookpoeder naar smaak. Snijd ondertussen de avocado en mango in blokjes. Nu kan het kommetje opgemaakt worden! Leg alle ingrediënten apart naast elkaar zodat je een overzichtelijke en ontzettend kleurrijke bowl voor je neus hebt staan! Ik gebruikte hummus en een beetje Sriracha als sausje, heerlijk!! 


Calorieën:
Deze voedzame bowl bevat 600 calorieën.


Skinny kapsalon

Iedereen kent die mega caloriebom van de shoarmatent wel: kapsalon! De combinatie van frietjes, shoarma, kaas en knoflooksaus, zo lekker! Ik heb een variant die je zonder schuldgevoel kan eten, dat is toch fantastisch.


Ingrediënten: (voor 1 kapsalon)
- 200 gr zoete aardappel
- 150 gr kip gehakt
- shoarma kruiden
- ijsbergsla
- 25 gr geraspte kaas (Milner slanke)
- 1 tl olijfolie
- 1 el knoflooksaus


Bereidingswijze: 
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd ze in frietjes. Leg de frietjes op een ovenschaal en besprenkel ze met een dopje olijfolie en zout, bak ze 20-25 minuten goudbruin en knapperig. Haal de frietjes uit de oven en verwarm de oven opnieuw voor op 220 graden. Spray een pan in met PAM spray (caloriearme olijfolie) en bak het gehakt op hoog vuur. Voeg de shoarma kruiden naar eigen wens. Vul een ovenschaal met een bodem van zoete aardappel frietjes, vervolgens het gehakt en als topping de geraspte kaas. Zet de ovenschaal voor circa 2 minuten in de voorverwarmde oven. Als laatste top je de kapsalon af met een laag ijsbergsla en een EETLEPEL knoflooksaus. meten is weten: zodra je meer knoflooksaus gebruikt stijgt het aantal calorieën snel. Ben je fan van een beetje pikant? gebruik dan gerust een eetlepel shiracha. 



Calorieën: 
Deze kapsalon bevat 650 calorieën. Dat klinkt al een stuk beter dan 1400 calorieën, maar net zo lekker hoor!


Skinny pizza

In een simpele pizza zitten bizar veel calorieën. Deze variant is super skinny. Leef je uit en kies zelf het beleg wat jij lekker vindt. Op deze manier kun je dus genieten van een pizza, maar dan extreem laag in calorieën. Ideaal! 


Ingrediënten: (voor 1 kleine pizza)
- 1 kleine tortilla 

- 1 el Heinz traditional pastasaus 

- 1/3 blikje tonijn
- 50 gr groenten mix 


Bereidingswijze: 
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ik had de oven op gril stand gezet zodat alleen de bovenkant verwarmt wordt (om te voorkomen dat de tortilla aanbrand). 

Besmeer de wraps met de tomatensaus en beleg vervolgens met (in mijn geval) de tonijn en groenten. Leg de tortilla vervolgens voor circa 8 minuten in de oven. 


Calorieën: 
Deze kleine pizza bevat 180 calorieën. Dit is echt bizar weinig. Houd er wel rekening mee dat de doorsnede van deze tortilla 15 cm is, dus aan een tortilla heb je waarschijnlijk niet genoeg. 


Chicken couscous

Als je super snel een voedzame en vooral lekkere maaltijd op tafel wilt zetten is dit top! De couscous is letterlijk binnen 5 minuten klaar en je kunt eindeloos variëren met wat jij lekker vindt. Hieronder een van mijn favo couscous varianten!


Ingrediënten: (1 portie)
- 50 gr couscous 
- 125 gr kipfilet
- 1/2 courgette 
- 1 stengel lente ui
- 50 gr cherry tomaatjes 
- 1 gekookt ei
- 1 teentje knoflook
- 1 bouillonblokje
- peper, zou, knoflookkruiden en uitruimen

Bereidingswijze:
Snijd de tomaatjes, lente ui, gekookt ei en knoflook fijn, dan heb je het voorbereidende werk al gehad. Zet een pan met water op en doe daar een bouillonblokje bij. Als het water kookt haal je de pan van het vuur af en roer je de couscous erdoor, Laat dit 5 minuten staan, roer daarna nog eens om en voilà de couscous is klaar. In de 5 minuten dat de couscous aan het rusten is kun je de courgette bakken zodat deze er warm doorheen kan. Wij hadden kant en klare kipfilet van Muscle Meat, dus deze hoefden wij alleen maar in de magnetron open te warmen om vervolgens door de couscous heen te roeren (aanrader!). Mocht je gewone kipfilet hebben dan kan je deze samen met de courgette bakken in de pan. Als dit klaar is kan dit bij de couscous worden gemixt evenals de tomaatjes, lente ui, gekookt ei en knoflook. Peper, zou, knoflookpoeder en uipoeder naar eigen wens en smullen maar! 


Calorieën: 
In deze couscous zitten 400 calorieën. Verantwoord genieten van een heerlijk gerechtje! 


Demi's Surinaamse bami

Aangezien mijn vriend half Surinaams is vond ik het een te gekke uitdaging om Surinaamse bami te maken! Het allerleukste van alles is dat deze goed smaakt. Jawel hoor, absoluut een aanrader.


Ingrediënten: (5 personen)
- 500 gr ongekookte spaghetti
- 3 Maggiblokjes
- 2 uien
- 5 teentjes knoflook
- zonnebloemolie
- zwarte peper
- 2/3e tl 5 spices poeder
- 1 stukje verse gember van 3 cm
- 70 gr tomatenpuree 
- 7 el ketjap manis
- 10 el sojasaus


Bereidingswijze: 
Kook de spaghetti beetgaar in een ruime pan met kokend water en 2 maggiblokjes. 

Snijd de ui en knoflook fijn. Als de spaghetti klaar is giet je deze af en doe je de spaghetti terug in de pan. Schenk er een halve el zonnebloemolie bij, 3 el ketjap manis en 5 el sojasaus. Verdeel dit goed zodat alle sliertjes bedekt zijn. Pak een grote wok en verhit deze, schenk er 1 el zonnebloemolie in. Fruit de ui een minuut, bak daarna de knoflook een minuut mee. Voeg 1 Maggiblokje toe samen met de zwarte peper, het 5 spices poeder, het stukje gember (snijd evt in 2e) en een klein scheutje water, bak dit geheel nog 4/5 minuten. Als laatste bak je het tomatenpuree nog een minuut mee. Zet het vuur laag en schenk er 5 el sojasaus en 4 el ketjap Manis doorheen. Vervolgens schep je de spaghetti er voorzichtig bij. Roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper, zout, knoflookpoeder en voeg eventueel meer sojasaus en/of ketjap manies toe naar wens. 


Calorieën
Deze Surinaamse bami bevat 460 calorieën per portie, dus per persoon. 


Tuna meets pasta 

Zin in pasta, maar geen zin in beef of kip? Deze overheerlijke pasta met tonijn is een super goede optie dan. Super simpel te maken en ontzettend rijk van smaak. Deze pasta behoort absoluut tot mijn favo verantwoorde pasta recepten. 


Ingrediënten: (2 personen)
- 200 gr ongekookte pasta 
- 4 teentjes knoflook

- 1 ui
- 1 puntpaprika 
- 60  gr olijven
- 2 blikjes tonijn
- rode pastasaus naar keuze 


Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de verpakking. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn, de paprika in blokjes en de olijven door de helft. Giet de pasta af en doe deze terug in de ketel. Nu kun je beginnen aan de pastasaus. Fruit ongeveer 2 minuten het uitje en voeg daarna de knoflook toe, bak deze een minuutje mee. Bak daarna 5 minuutjes de paprika mee. Vervolgens kun je de pastasaus toevoegen en als laatste de olijven en de uitgelekte tonijn. Breng de pastasaus uiteraard op smaak met kruiden. Ik gebruik hiervoor peper, zout, chili vlokken, knoflookpoeder en ui-poeder. De kaasliefhebbers kunnen deze pasta afmaken met een beetje parmezaanse kaas. 



Calorieën: 
In deze pasta zitten ongeveer 700 calorieën. 


Aglio e olio di scampi

Knoflookpasta, mij kun je er voor wakker maken! Deze Aglio e olio heeft iets extra's namelijk: scampi's en cherrytomaatjes. Heel simpel en super lekker. 


Ingrediënten: (voor 2 personen)
- 200 gr ongekookte spaghetti 
- 5 teentjes knoflook 

- 1 ui
- 150 gr cherrytomaatjes 
- 250 gr scampi's 
- 4 tl rode pesto (optioneel)


Bereidingswijze:
 

Kook de spaghetti volgens de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook en ui fijn. De cherrytomaatjes kun je eventueel halveren. Giet de spaghetti af en doe terug in de ketel. Fruit het uitje in een pan. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en bak deze een minuutje mee. Vervolgens kunnen de scampi's worden toegevoegd. Breng het geheel op smaak met peper, zout knoflookpoeder, ui-poeder en als je van spicy houdt cayennepeper of chili vlokken. Voeg 2 theelepeltjes rode pesto toe. Na 5 minuutjes kan de spaghetti erbij in de pan. Roer alles goed door elkaar. Voeg de cherrytomaatjes erbij. Als laatste gaan de 2 overige theelepeltjes rode pesto bij het geheel en opnieuw jouw favoriete kruiden. Eet smakelijk! 


Calorieën: 
In deze pasta zitten 400 calorieën: 


Sweet Potato bowl

Ik ben helemaal fan van bowls, zoals jullie wellicht al door hadden. Mixen, matchen en lekker smullen van je eigen samengestelde creatie, I love it! Dit is de eerste veggie bowl waarvan ik kan zeggen "Deem's favo'. Echt heerlijk!


Ingrediënten: (voor 2 bowls)
- 1 grote zoete aardappel
- 1 rode ui
- 1,5 el balsamicoazijn
- 200 gr kikkererwten
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder

- peper en zout
- 250 gr quinoa
- 2 handjes bladspinazie
- 1 avocado in plakjes
- sesam zaadjes


Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes. Pak een ovenschaal en doe daar de zoete aardappel, rode ui, balsamicoazijn, een beetje olijfolie, peper en zout in en zet voor ongeveer 30 minuten in de oven. 

Bak de kikkererwten samen met het knoflookpoeder en chilipoeder totdat de kikkererwten krokant worden. 
Bereid ondertussen de quinoa volgens de verpakking. Ik koos voor kant en klare quinoa, deze ging voor 80 seconden de magnetron in, ideaal! 
Snijd de avocado in plakken. Nu kan het vullen van het bord gaan beginnen!
pak een diep bord. Bestrooi de bodem met de quinoa, vervolgens leg je een hoopje bladspinazie erop, de avocado, zoete aardappel en de kikkererwten. Strooi als laatste een beetje sesamzaadjes erover en dan is je bowl ready to eat! Oh ja, als sausje had ik een klein dopje sesamolie samen met een beetje chilisaus gebruikt. Super lekker! 


Calorieën:
In deze overheerlijke bowl zitten ongeveer 550 calorieën.  LET OP: Deze calorieën zijn berekend ZONDER het sausje. 


Vega pasta

Even geen zin in vlees of vis? Dan is deze pasta precies waar jij zin in hebt! Veel groentes op je bord. 


Ingrediënten: (voor 2 personen)
- 200 gr gekookte volkoren pasta
- 1 gele paprika
- 200 gr cherry tomaatjes
- 150 gr kastanje champignons
- 100 gr (uitgelekt) kikkererwten 
- 30 gr walnoten
- 2 teentjes knoflook
- knoflookpoeder, uipoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, peper en zout. 


Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de bereidingswijze. Nu is het tijd voor het snij werk!
Snijd de paprika in reepjes, de knoflook fijn,  halveer de cherrytomaatjes, snijd de champignons in plakjes en hak de walnoten met de platte kant van het mes grof. De kikkererwten moeten worden afgespoeld. Als de pasta gekookt is hoeft daar verder niks mee te gebeuren. Pak een hapjespan en spray de bodem in met PAM spray of met olijfolie. Als de pan goed heet is gaat eerst de knoflook erin, na 2 minuutjes doe je de champignons erbij, een minuut voeg je de paprika toe. Na ongeveer 10 minuten doe je de cherry tomaatjes, kikkererwten en walnoten erbij, deze hoeven namelijk alleen maar even
worden verwarmd. Als laatste breng je het geheel op smaak met kruiden naar eigen wens. Serveer de pasta in een diep bord, garneer met de groenten mix en top eventueel af met een beetje chilisaus of Sriracha. 



Calorieën: 
In deze heerlijke pasta zitten slechts 420 calorieën. Lekker voedzaam en weinig calorieën. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.